Tästä se lähtee! Kamarikuoro Camena valmistautuu 30-vuotisjuhliin, ja tässä blogissa me kuorolaiset kerromme, miten valmistautuminen sujuu. Haluamme myös omalta osaltamme tukea kuorobuumia ja näyttää, miltä kuorolaulu ja erityisesti sen harjoittelu näyttää ja tuntuu kuoron sisältä päin katsottuna. Tervetuloa mukaan lukemaan ja kirjoittamaan kaikki sopraanot, altot, tenorit ja bassot sekä kaikki sellaiseksi itsensä mieltävät! Kohta meissä kaikissa asuu kuorolaulaja.

Tätä kirjoitettaessa kevät on jo pitkällä (vaikka säätilan perusteella sitä ei aina uskoisi), harjoitukset ovat hyvässä vauhdissa, ja ensimmäinen "kenttäkoe" on edessä parin viikon kuluttua, kun matkustamme pienelle viikonloppukiertueelle Oulaisiin ja Kokkolaan huhtikuun lopussa. Ohjelmisto on ainakin basson näkökulmasta hieno: klassista ja modernia suomalaista, jossa on muutakin laulettavaa kuin "dum-dum". Mielipiteeseen tietysti vähän vaikuttaa se, että mukana on pari aika hienoa bassosooloa :-).

Stemmojen pitäisi nyt olla siis hallussa ja jäljellä enää yhteenlaulamista ja hienosäätöä. No, pääsiäisen jälkeenhän se taso nähdään, kun pienen tauon jälkeen kokoonnutaan harjoituksiin. Siihen asti rentouttavaa pääsiäistä kuorolaisille.

- Matti, ykkösbasso