Vastaan kysymykseen pitkän kaavan mukaan. Camenan 30-vuotisjuhlat saatiin juhlittua ja ne onnistuivat loistavasti. Kiitos Juhalle, juhlatoimikunnalle sekä kaikille kuorolaisille valtavasta työstä sekä yleisölle tuesta! Ja erityistunnustus uusille kuorolaisille, jotka opettelivat koko vaativan ohjelmiston ulkoa todella lyhyessä ajassa. Se osoittaa sellaista sitoutumista kuoroon, jota toivoisi löytyvän kaikilta kuorossa mukana olevilta. Kaikilla tuntui olevan sopiva juhlatunnelma, niin kuin juhlassa pitääkin. Itseni, Juhan ja Elinan puolesta myös nöyrät kiitokset tunnustuksista.

Karonkan jälkeen itselläni oli helpottunut olo onnistuneesta konsertista ja sen eteen tehdystä työstä, mutta eihän kuoro yhteen juhlaan pysähdy. Tästä on hyvä esimerkki johtajamme Juha, joka jo juhlien jälkeisenä sunnuntaina teki seuraavaa sovitusta kuorolle. Juhlakiireistä johtuen joulun ajan esiintymisten (ja pikkujoulujen) järjestelyt ovat vielä pahasti kesken, mutta nekin on jo aloitettu, ja tahti kiihtyy seuraavien viikkojen aikana.

Minusta jouluohjelmiston harjoittelussa on viime vuosina ollut ihan erilaista särmää kuin aiemmin. Jouluohjelmistomme on vaivihkaa, muutama kappale vuodessa, muuttunut yhä enemmän Camenan näköiseksi. Juhan sovitukset ovat aina mielenkiintoisia, ja niiden kautta kuorolle saadaan tuoretta ohjelmistoa, jota muut kuorot eivät esitä. (Uusista sovituksista Tähti, tähdistä kirkkain muistutti ainakin basson korvaan vähän Bond-tunnarilta.)

Nyt on siis edessä taas muutaman uuden joululaulun opettelu ja monen vanhan lämmittäminen. Ohjelmistolla pidetään kaksi konserttia, ja lisäksi avustamme Christmas Carols -tapahtumassa. Siinä sitä puuhaa riittääkin taas vähäksi aikaa, kun jouluakin pitäisi valmistella. No, tammikuussa on sitten sopivasti aikaa levähtää juhlavuoden humun jälkeen.

- Matti, ykkösbasso